Çerkeş İmam Hatip Ortaokulu

Yenimahalle İnönü Caddesi No25 18600 ÇERKEŞ/ÇANKIRI
Vizyon
İSTİYORUZKİ; ÇERKEŞ İMAM HATİP ORTAOKULUNU; ZAMANDA; BULUNDUĞUMUZ YERLEŞİM BİRİMİNDE ÖNCELİKLİ TERCİH EDİLEN; LİSELERE GİRİŞ SINAVINDA ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINA HER YIL ARTAN SAYIYLA ÖĞRENCİ YERLEŞTİREN; SOSYAL ETKİNLİKLERLE ADINDAN SÖZ ETTİREN; AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA EŞDEĞER EĞİTİM VEREN EN GÜÇLÜ EĞİTİM KURUMU YAPMAKTIR. OKUL PAYDAŞLARIMIZIN (YÖNETİCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZ)
Misyon
• MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNUNDA YER ALAN GENEL VE ÖZEL AMAÇLARA UYGUN OLARAK; • SAĞLAM KARAKTERLİ, DÜRÜST, KUVVETLİ BİR VATAN VE MİLLET SEVGİSİ OLAN, • İNSANİ, MİLLİ VE AHLAKİ DEĞERLERLE DONANMIŞ, • ÜLKESİNE YARARLI, OKUYAN, İNCELEYEN, ARAŞTIRAN, • MİLİ VE EVRENSEL DEĞERLERİ TANIYAN, BENİMSEYEN, ARAŞTIRMACI, SORGULAYICI, KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN, • KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ SAVUNURKEN BAŞKALARININ DÜŞÜNCE VE HAKLARINA SAYGI GÖSTEREN, • GÖREV VE SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE OLAN ÖĞRENCİLER, YETİŞTİRMEK
İNGİLİZCE-ARAPÇA
Ulaşım
Çerkeş´e Ankara´dan ulaşabilmek için AŞTİ´ den Çerkeş Seyahat veya Kurşunlu Seyahat tercih edilebilir. Yaklaşık 2 saat süren yolculuk Kazan, Kızılcahamam üzerinden sağlanmaktadır. Çankırı terminalinden Doğuş Turizm ve Çerkeş Seyahat ile Çerkeş´ e ulaşmak mümkündür. Terminalden Karabük Seyahat veya Doğuş Turizm ile yaklaşık 1,5 saatte ulaşmak mümkündür. İstanbul´ dan Çankırı´ ya otobüslerle 4-4,5 saatte ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Çerkeş ilçe merkezindedir. Ankara´ya 130 km mesafededir. Çankırı merkeze ise 130 km mesafededir. Karabük´e 75 km mesafededir. İstanbul´a 380 km mesafededir.