Ock

Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, yerli malını tanıtmak ve tüketimini artırmak amacıyla düzenlenen bir haftadır. İlk olarak 1946 yılında kutlanmaya başlanmıştır.

Yerli Malı Haftası'nın önemi, yerli üretimi ve tüketimi teşvik ederek, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Yerli malları tüketmek, milli ekonominin güçlenmesine, istihdamın artmasına ve cari açığın azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, yerli malları tüketmek, yurt dışına olan bağımlılığı azaltarak, milli bağımsızlığımızı güçlendirir.

Çerkeş İmam Hatip Ortaokulu olarak, Yerli Malı Haftası'nı 12-18 Aralık tarihleri arasında kutladık. Bu kapsamda, okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik.

Etkinliklerimiz arasında şunlar yer aldı:

• Yerli malları tanıtan panolar hazırlandı.
  • Yerli malların üretimi ve tüketimi hakkında bilgilendirici seminerler verildi.

Ock

İLÇEDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZE ŞUBE MÜDÜRÜMÜZ CEMAL GÖRGÜLÜ BAŞARI BELGELERİNİ TAKDİM ETTİ.

ÇERKEŞ İLÇESİNDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 100. YILI COŞKU İLE KUTLANDI.

ATATÜRK'E MEKTUP KONULU YARIŞMA DA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDÜLLERİNİ SAYIN İLÇE MLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CENGİZ YILMAZ TAKDİM ETTİ.

Mevlid-i Nebi Haftası: Sevgi ve Birlik Zamanı

Her yıl İslam dünyasının dört bir yanında, peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu anmak ve onun hayatını kutlamak için Mevlid-i Nebi Haftası düzenlenir. Bu hafta, tüm Müslümanlar için özel bir anlam taşır ve Peygamber Efendimiz'in öğretileri ve insanlık için getirdiği mesajları hatırlamak ve anlamak için bir fırsattır.

Mevlid-i Nebi Haftası, İslam'ın kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'de Hz. Muhammed'in doğumunu ve öğretilerini yücelten ayetlerin okunması ve peygamberin hayatının anlatıldığı etkinliklerle başlar. Bu hafta boyunca camilerde, okullarda ve toplum merkezlerinde peygamberimizin hayatı hakkında konferanslar, seminerler ve sohbetler düzenlenir.

Mevlid-i Nebi Haftası aynı zamanda hayır işlerinin yapıldığı bir dönemdir. Müslümanlar, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, yiyecek ve giyecek dağıtmak, yetimlere ve fakirlere destek sağlamak için çeşitli sosyal yardım projeleri başlatırlar. Bu, peygamberimizin hayatındaki merhamet ve yardımseverlik öğretilerini hatırlamak ve yaşatmak için bir fırsattır.

Ayrıca, Mevlid-i Nebi Haftası boyunca çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenir. Şiir yarışmaları, sanatsal etkinlikler ve özel dinî müzik performansları, peygamberimizin öğretileri ve sevgisi üzerine bir ifade biçimi olarak ön plana çıkar.

Bu hafta, Müslümanlar için bir araya gelme, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için de bir fırsattır. Farklı kültürlerden ve milletlerden gelen Müslümanlar, peygamberimizin birleştirici mesajı etrafında bir araya gelirler. Mevlid-i Nebi Haftası, hoşgörü, sevgi ve insanlar arasında daha fazla anlayışın yayılmasını teşvik eder.

Sonuç olarak, Mevlid-i Nebi Haftası, peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlamak ve onun öğretilerini hatırlamak için önemli bir fırsattır. Bu hafta boyunca Müslümanlar, sevgi, hoşgörü ve yardımseverlik mesajlarını yücelterek, peygamberimizin izinde ilerlemeye çalışırlar. Mevlid-i Nebi Haftası, dünya genelinde milyonlarca Müslüman için bir birlik ve sevgi haftasıdır.